Jewels Blitz 5

Jewel Blitz 5 is een puzzelspel waarin je 3 of meer juwelen van dezelfde kleur bij elkaar moet passen. Het doel is om elk level uit te spelen zonder dat je door je zetten heen raakt. Elke groep wordt uitdagender naarmate de tijd verstrijkt, en je moet de edelstenen van je tegenstanders uitschakelen om verder te komen. Volgens de ontwikkelaars is dit een van hun moeilijkste spellen tot nu toe!

In Jewel Blitz 5 krijgen de spelers een bord met een raster van tegels die in elke combinatie van kleuren kunnen worden gekleurd. De spelers moeten alle tegels op één na van het bord verwijderen en voorkomen dat hun tegenstander dit doet. De beurt van een speler bestaat uit het kiezen van de tegel(s) waarop hij wil spelen en deze vervolgens van het bord te verwijderen. Als een speler een steen trekt die ervoor zou zorgen dat een aangrenzende steen geen kleur meer heeft, zal deze van kleur veranderen en overeenkomen met de aangrenzende steen. Als een speler geen legale zet meer heeft, verliest hij de ronde. Het spel eindigt als één van de spelers het einde van het bord bereikt. Op dat moment wint de speler die het eerst het einde heeft bereikt.

Jewel Blitz 5 is ontwikkeld door Noodlecake Studios voor iOS-apparaten. Het spel bevat vier speltypen: Klassiek, Tijdaanval, Overleven en Eindeloos. In de klassieke modus strijden spelers tegen de klok om te zien hoe snel ze het bord kunnen voltooien. In de Time Attack modus proberen spelers hun vorige beste tijden te verslaan. In het speltype Survival strijden de spelers tegen elkaar om te zien wie het langst kan overleven.

Jewel Blitz 5 biedt een leuke nieuwe draai aan het klassieke "match-three" genre. Hoewel er veel vergelijkbare spellen beschikbaar zijn, heeft geen enkel spel mijn aandacht zo getrokken als dit spel. Volgens de ontwikkelaar is dit een van de meest complexe spellen die ze ooit hebben gemaakt, en ik weet niet zeker of ik het met ze eens ben. Het spel is beoordeeld als de # 1 Puzzle Game van 2013 door Pocket Gamer, en ik denk dat het verdient elk beetje lof het ontvangt. Dit is een titel die de moeite waard is om uit te proberen.
Meer spellen als Jewels Blitz 5