One Suit Spider Solitaire

Spider Solitaire is een solokaartspel waarbij de speler alle kaarten in aflopende volgorde rangschikt tot de tafel leeg is of de speler geen andere zetten meer kan doen. One Suit Spider Solitaire is niet anders; de speler moet de dertien kaarten in aflopende volgorde van koning tot aas rangschikken.

De speler wint als hij de kaarten rangschikt van koning, koningin, boer, de nummers tien tot twee en de aas, waarbij de koning bovenaan de rij staat. Een pak heeft tweeënvijftig kaarten die in stapels van vier worden gerangschikt om het spel te winnen. Aan het begin van het spel worden de kaarten verdeeld in tien tableaus, waarbij in elk tableau het eerste kaartnummer wordt onthuld.

Het spel wordt gespeeld door een kaart te verplaatsen naar het beschikbare nummer op de tableaus er direct boven. Zo verplaats je bijvoorbeeld een kaart met het nummer naar de kaart met het nummer zes. Er is een stapel kaarten in de hoek van het spel waar de speler op moet klikken om de voorraad toe te voegen als er geen andere mogelijke zetten zijn van de tien tableaus.

Het spel begint met een score van vijfhonderd en loopt op naarmate de kracht van je zetten toeneemt. Het spel wordt gespeeld in drie niveaus beginner, gemiddeld en gevorderd, die allemaal kunnen worden gespeeld door een solospeler op hun mobiele telefoon of computer zonder het spel te downloaden, aangezien het online kan worden gespeeld.