Archery

Archery is een single-player, computer shooter video game. De speler bestuurt de hoofdrolspeler, een boogschutter in dienst van koning Richard, en moet zijn vaardigheden meten met die van de Zwarte Ridder in een strijd om de heerschappij.

De speler kruipt in de huid van een Engelse boogschutter die tegenstanders moet neerschieten met pijlen vanuit een stilstaande positie. Tegenstanders verschijnen één voor één, en er zijn drie schoten beschikbaar om ze mee te raken voordat ze uit beeld verdwijnen. Het spel is afgelopen als alle foto`s van de speler zijn gebruikt.

Er is op elk moment een bonusvoorwerp aanwezig dat het midden van het scherm indeukt en de score van de speler verhoogt als het succesvol wordt geraakt. Andere bonusvoorwerpen, zoals kruisbogen en bompijlen, verschijnen ook in een van een aantal vooraf bepaalde patronen en kunnen worden gebruikt om het huidige wapen voor een beperkte tijd te verwisselen of te vervangen.Het spel rust de speler uit met onbeperkte pijlen in het eerste level, maar slechts twaalf handen voor elke andere groep.