Squid Game IO

Squid Game IO is een door fans gemaakte online simulator gebaseerd op de populaire televisieshow "Squid Game". Net als in de serie moeten de personages in het spel wedijveren om te winnen en worden ze geconfronteerd met dodelijke gevolgen als ze fouten maken.

Het spel herneemt enkele van de engste en meest schokkende speelplaats-achtige momenten uit de serie, waaronder Glazen Stenen, Honingraat, Knikkers, Rood Licht, Groen Licht en Touwtrekken. De personages die elk level doorlopen en uiteindelijk de top van de heuvel bereiken, moeten vervolgens het echte Squid Game spelen door de heuvel te verdedigen tegen indringers. In elk van de speeltuinspellen zijn de mogelijke gevolgen van falen onder andere het sterven door een geweerschot en een dodelijke put.

Spelers starten Squid Game IO door op de roze pijlknop te drukken die op de hoofdpagina van het spel verschijnt. De speler kiest dan de mannelijke of vrouwelijke avatar in het midden van het scherm en typt een schermnaam in het daarvoor bestemde veld in de rechterbenedenhoek. De speler begint het spel door op de "Start!" knop te drukken om een gesimuleerde speelplaatszone te betreden.

Om zijn avatar naar voren, naar achteren of naar één van de zijkanten te bewegen, gebruikt de speler de pijltjestoetsen respectievelijk omhoog, omlaag, links en rechts. Een pijl-icoon op het scherm geeft enige richting aan. De speler moet andere personages observeren en de regels volgen of het risico lopen dat zijn avatar snel sterft in het spel. In de eerste simulatie staan figuren gekleed in roze en zwarte maskers aan het einde van het speelveld en doden elke avatar die faalt. Als de avatar van de speler sterft, moet de speler tot 25 seconden wachten op een betaalde reclame op het scherm voordat hij het opnieuw kan proberen. Na vijf seconden laat het scherm soms toe om de reclame over te slaan.