Potion Rush

Potion Rush is een tegel-matching spel dat uren spelplezier biedt in 200 unieke levels. De speler is een tovenaarsleerling die verantwoordelijk is voor het brouwen van toverdrankjes. Ze slepen en verplaatsen kleurrijke ingrediënten in rijen op het spelbord totdat ze drie of meer items bij elkaar hebben. Bij elke match verzamelen ze de ingrediënten onderaan het bord.

Het spel geeft de speler vanaf het begin instructies. De speler kan de muis, het toetsenbord of de vingertoppen gebruiken om een voorwerp naar een positie te slepen waar het samenkomt met twee of meer soortgelijke voorwerpen om overeenkomsten te creëren. Als de voorwerpen van het bord verdwijnen, verschijnt er een afbeelding van elk voorwerp en een aantal getallen onder aan het bord om te laten zien hoe ver de speler is met het verzamelen van de ingrediënten voor het brouwsel. Nieuwe voorwerpen vallen ook naar beneden vanaf de bovenkant van het bord. De speler ontgrendelt voorwerpen, maakt toverdranken en verbreekt toverspreuken naarmate hij meer voorwerpen op het bord combineert.

Het spel vertelt de speler hoeveel zetten hij nog over heeft in een ronde en houdt de score bij onder aan het bord boven de ingrediënten voor het maken van toverdranken. Wanneer de speler genoeg van een bepaald ingrediënt heeft verzameld, verschijnt er een groen vinkje boven. Zodra ze alle benodigde ingrediënten hebben, verschijnt er een personage op het scherm met de woorden "Potion Created."

Naarmate ze verder komen in elk level, wordt de speler meegenomen naar nieuwe werelden om verschillende ingrediënten voor drankjes te ontdekken. In elke wereld moet de speler naar verschillende steden op een kaart reizen en een match-item spel spelen totdat hij het level heeft voltooid en de wereld verlaat.
Meer spellen als Potion Rush