Garden Tales

Het spel Garden tales is een casual spel dat zich afspeelt in de fantasiewereld van Aster. Als naamloze hoofdpersoon volg je de reis van Stranger -een reiziger die naar de stad komt met zijn pratende paddenstoel- en Lucia, een jonge tovenaarsleerlinge die gedwongen wordt haar eigen lot onder ogen te zien wanneer ze het reizende gezelschap tegenkomt. Tijdens je avonturen ontmoet je zes unieke personages die je begeleidt op hun persoonlijke zoektochten. Je ontmoet ook The Elder, die al sinds het ontstaan van het spel in het spel woont en op de hoogte is van alles wat zich in het spel afspeelt.
Er zijn verschillende queesten waaruit je kunt kiezen. Soms zullen je keuzes de verhaallijn beïnvloeden, soms ook niet. Het spel bestaat uit drie modi: Verhaalmodus waarin je de hoofdquest-lijn kunt spelen; vrije modus waarin je Aster op je gemak kunt verkennen; en Challenge-modus die vijftien uitdagende minispellen bevat.
Om verder te komen in het spel, moet je interactie hebben met verschillende elementen die op elke locatie te vinden zijn door voorwerpen te verzamelen of gereedschappen te gebruiken om puzzels op te lossen, toegang te krijgen tot geheime gebieden, magische spreuken te leren, enz. Als Stranger of Lucia verder komen in hun reis komen ze veel obstakels tegen die overwonnen moeten worden. Het spel Garden tales combineert elementen uit visuele romans, RPG`s en interactieve fictie spellen om gebruikers een interessante mix van genres te bieden. Het verhaal, dat wordt begeleid door een prachtige soundtrack, volgt een episodisch format waardoor je er niet-lineair van kunt genieten, afhankelijk van de keuzes die je maakt in de loop van het spel. Elke keer als je een vorige hebt voltooid, ontgrendel je een nieuwe quest, waardoor je het verhaal van je favoriete personage kunt volgen zonder gedwongen te worden om met een ander personage verder te gaan.
Dit maakt het mogelijk voor je om gehecht te raken aan elk van de zes protagonisten en hun verhalen volledig op een emotioneel niveau te beleven. Ook zijn er geen levenspunten of andere soortgelijke mechanica die je interacties tijdens gesprekken zouden beperken, wat zorgt voor een meer gestroomlijnde role-playing ervaring waarin je altijd jezelf kunt zijn. Dit is waarom Garden tales is gekozen als een van de beste gratis RPG spellen door Best Web Games, waar ze het een van die spellen noemen die veel meer geven dan wat je zou verwachten.
Het spel laat je ook verschillende profielen maken, zodat meerdere mensen het kunnen spelen met de verschillende paden die ze hebben gekozen. Daarnaast heeft het ook een ingebouwde opslag pagina waar je je voortgang op elk moment kunt zien, zodat het niet uitmaakt wanneer je het spel speelt, je zult altijd in staat zijn om er naar terug te komen. Zo kun je het zelfs in je bladwijzers plaatsen en verschillende browservensters openen met elk van je profielen erop - zodat je niet telkens de moeite hoeft te doen om ze af te sluiten als je besluit een ander pad te bekijken. Het spel Garden tales is gratis te spelen en uitsluitend online beschikbaar. Als je echter bereid bent om wat geld uit te geven voor extra content of speciale items, zijn er opties beschikbaar via een in-game winkel.
Meer spellen als Garden Tales