Bubbleshooter

Speel bubbleshooter gratis op justgames.com, dit is de must played bubble shooter versie, je beweegt de pijl met je muis.

Klik om de bubbel los te laten. Maak combinaties van 3 of meer bubbels om ze te laten verdwijnen en punten te scoren.

Hoe meer bubbels je in één keer wegschiet, hoe meer punten je krijgt. Je wint als alle bubbels zijn weggeschoten, als er nog maar een paar lijnen over zijn kun je kleuren wegschieten door groepjes te maken van de laatste bubbels.

Een van de leukste en beste tijd dodende spellen die ik ooit heb gevonden, bubble shooter is een spel waarin je bubbels aan elkaar koppelt die in het veld staan met bubbels die uit een kanon-achtig stuk gereedschap op de spelvloer komen. U overeenkomen met kleuren te pop de bubbels en ze ontploffen. Hoe meer bellen je samen laat knallen, hoe groter de explosie en hoe meer plezier je hebt. Ik kan echt uren doorbrengen met het spelen van spelletjes in dit genre. Dit is een geweldig spel om jonge kinderen te helpen kleurencombinaties te leren en hoe oorzaak en gevolg werkt (je voegt meer bubbels toe en je maakt grotere knallen). De graphics zijn echt ouderwets, maar dat is het leuke van spellen als deze. Ze doen je terugdenken aan de dagen dat je gewoon de tijd doodde met het spelen van spelletjes op je computer met behulp van flash vóór de dagen van grote consolegames en computers die in staat waren om high-end graphics te draaien. Al met al is dit spel een 10 op 10 voor puur plezier, nostalgie en herspeelbaarheid.
In het midden van de jaren tachtig werden shooter-achtige spellen met bubbels populair in de arcades. Sindsdien zijn er veel nieuwe en bijgewerkte versies van deze klassiekers verschenen op gratis spelletjes sites. Bubbleshooter is weer een geweldig bubbelschietspel in deze mooie traditie.

Het spel laadt onmiddellijk op het hoofdscherm. De speler hoeft niet op een knop te klikken of te tikken om het te starten. Nadat de pagina is geladen, verschijnt het bord als een lavendelkleurige achtergrond met een verscheidenheid aan kleurrijke bubbels bovenaan het speelveld. Het bord heeft een rechter zijbalk met een roze "Help"-knop die een scherm toont dat in eenvoudige bewoordingen uitlegt hoe het spel werkt; een groenblauwe "Sound"-knop waarmee de speler het geluid kan aanpassen; een groene "Restart"-knop waarmee de speler het spel op elk gewenst moment opnieuw kan starten; en een gele "Top 10"-knop die topscores weergeeft. Het heeft ook een donkerblauwe "Meer Spellen" knop.

Bubbleshooter begint op een beginners niveau. Het enige doel van de speler is om zoveel mogelijk punten te verdienen door het speelveld snel te ontdoen van alle bubbels. Om deze taak te volbrengen, moeten ze gebruik maken van een pijlvormige aanwijzer en het schietgereedschap dat zich onderaan het speelveld bevindt.

Om de bubbels weg te spelen, moet de speler op zoek naar een bubbel in de laatste rij bovenaan het speelveld die zowel dezelfde kleur heeft als de bubbel die in de shooter wordt gebruikt en die twee of meer bubbels van dezelfde kleur raakt. Ze gebruiken hun muis, toetsenbord of vinger om de punt van de pijl uit te lijnen met de bel en klikken of tikken vervolgens op het scherm om de bel uit de shooter te halen.

Als de uitlijning succesvol is, raakt de bel in de shooter de bel in de rij en die bel en alle bellen van dezelfde kleur in de buurt ontploffen en verdwijnen. Als de bellen verdwijnen langs een diagonaal pad door en dan over andere gekleurde bellen heen, verdwijnen de bellen eronder ook, tenzij ze vastzitten aan nabijgelegen bellen. Het spel noemt dit soort gebeurtenissen een "lawine."

Bubbleshooter houdt alle punten bij op de rechterbalk boven de naam van het level. Het spel verdeelt punten op basis van het aantal bubbels dat in één schot wordt vernietigd. Dit betekent dat een speler meer punten krijgt als hij een groot aantal bubbels van dezelfde kleur vernietigt of drie van dezelfde en eventuele lawinebubbels. Een andere manier om het te bekijken is dat de speler minder punten krijgt voor twee schoten die zes bubbels vernietigen dan één schot dat resulteerde in dezelfde of een hogere hoeveelheid schade. Het spel verdubbelt ook de totale punten van de speler op het moment dat de speler het hele veld heeft leeggemaakt.

Als de speler er niet in slaagt om bubbels weg te schieten met een schot, blijft de bel van de schutter aan de onderkant van de laatste rij hangen totdat de speler een andere bel van dezelfde kleur van de schutter eraan kan plakken en dan de twee bubbels kan laten ontploffen met een derde van dezelfde kleur. Als er te veel misvattingen plaatsvinden, zoals aangegeven door het verlies van zilveren bubbels onderaan het bord, voegt het spel nog een rij toe en verschuiven alle rijen naar beneden op het speelveld dichter naar de schutter toe. Uiteindelijk vullen te veel misvuren het speelveld met bubbels en dwingt het de speler het spel opnieuw te beginnen.